Miloš Miladinović Priče iz života Prva godina na novoj adresi

Prva godina na novoj adresi



Kada sam uzeo svoj domen i hosting, to je bio vrlo uzbudljiv trenutak u mom životu.
Kako je prošlo godinu dana od pisanja na www.milosmiladinovic.com vreme je da sumiram prošlu godinu.
Krenuo bih sa tekstovima koji su bili najčitaniji u 2014. godini:

1. Vlasinsko jezero – Google mape – Tekst koji je bio veoma viralan sa do tada za mene veoma velikom posetom i interesovanjem. Nisam očekivao ovako veliko interesovanje za Titovu zaostavštinu.

2. Online kupovina iz mog ugla – Na drugom mestu se nalazi tekst o mom iskustvu u online kupovini.

3.  Mi smo humani i mi ćemo pomoći Danijeli Kovačević! – Naša pomoć je njoj još uvek potrebna;

4. Klub 40 – Intervju – Tekst je izazvao dobar viral, bio je svakako jedna od glavnih tema u Prokuplju;

5. Ubuntu – Ja sam ono što jesam zato što smo svi to isto #BudiUbuntu – Prvi tekst i početak akcije #BudiUbuntu;

6. Ubuntu filozofija – Način života koji inspiriše #BudiUbuntu;

7. Ubuntu iz ugla čoveka koji nikad nije hteo da instalira Ubuntu;

8. Vlasina prvog maja. #Fotografija;

9. Ubuntu 14.04 Lts – Trusty Tahr je stigao;

Blogovanje i druženje

Ova 2014. godina je imala i svoji lepih strana. Pokrenuo sam akciju #BudiUbuntu, koja ima za cilj propagiranje Ubuntu OS-a, odnosno njegovu filozofiju ali i filozofiju slobodnog koda. Akcija ide u pozitivnom pravcu, pridružili su mi se Željko Popivoda i Filip Nikodinović, uskoro ćemo imati i našu web stranicu o čemu ću naknadno pisati. #BudiUbuntu akcija je dobila pozitivan odjek i u blogerskoj zajednici, pisalo se, šerovalo te se sada ponovo svima zahvaljujem.   Ono što je obeležilo 2014. godinu u svetu blogova, je i moj prvi mali #BlogUp sa Negoslavom Stanojević, poznatom blogerkom, prijateljem. Bilo je pravo uživanje pričati o blogovima uz kaficu u tom jesenjem, kišovitom danu.

NOVA_GODINA_BLOG

 Gost – post

Bilo je i gostovanja, na početku godine. Prvi gost na blogu je bio gospodin Dejan Stojiljković, pisac čije knjige obožavam da čitam. Njegov pogled na nekadašnje heroje iz crtanih filmova i njihova cenzura u današnjem vremenu ,,visokih moralnih načela“ je ono što vam preporučujem da pročitate. Ja sam upravo krenuo sa čitanjem njegovog novog dela ,,Kainov Ožiljak“ u čijem pisanju je učestvovao i Vladimir Kecamnović, autor romana ,,Top je bio vreo“, za sada mi se priča sviđa, verovatno ću na blogu podeliti utiske sa vama.

Željko Popivoda, bloger sa kojim već dugo sarađujem je pokrenuo projekat ,,Linux AIO„, ideja mi se bila više nego dopala pa sam ga zamolio da gostuje i napiše par reči o tome šta je zapravo ,,Linux AIO“.

Jedan od svakako zanimljivih gost-postova je tekst Miloša Petrovića koji bloguje na MilosBlog.com. Miloš je pisao o svom iskustvu i prelasku na Ubuntu OS:  Ubuntu iz ugla čoveka koji nikad nije hteo da instalira Ubuntu.

Osim ,,gost-postova“, u 2014. godini sam krenuo i sa intervjuima, prvi sam uradio sa Stefanom Marjanovim blogerom na odličnom sajtu ,,Saznaj Novo„, mom pa slobodno mogu reći prijatelju. Sa njim sam popričao o blogovanju, svemu onome što mu je ono donelo.

Bilo zanimljivih i raznovrsnih intervjua u 2014. godini. Recimo, intervju sa  Jelenom Sindžirević studentom FON-a i kordinator marketing i PR aktivnosti ,,NAŠA TRKA“, razgovor sa Denisom Savićem gitaristom i osnivačem benda ,,Denis Napast“, opuštena priča sa Dušanom Cvetkovićem, vlasinkom nadaleko poznatog Rock mesta ,,Klub 40″.

Bila je svakako zanimljiva, ne tako dosadna ta 2014.godina. Ostaje mi da vam poželim srećne praznike i sve tako redom što se poželeti može, da vam se to i ostvari u 2015. godini!