Miloš Miladinović Priče iz života Online kupovina iz mog ugla

Online kupovina iz mog ugla



Online kupovina mi nije strana, zapravo tako kupujem zadnjih četiri, pet godina, do sada sam kupovao sve sem odeće i hrane. Uglavnom sam kupovao na sajtovima kao što je recimo ,,Kupindo“ ili u koliko su knjige u pitanju na sajtu  ,,Laguna“. Kako sam kupovinu odeće, obuće obavljao ,,offline“ krenuo sam u obilazak butika prvo u Prokuplju zatim u Nišu i jedno što sam mogao da vidim su visoke cene indentičnih ako ne i istih modela. Kako je kupovina bila totalan promašaj, izbor robe mali a visina cena skoro pa bezobrazna, rešio sam da sreću u potrazi za odgovarajućom odećom okušam na internetu.

SPORTIZMO.RS

Prvo sam rešio da sebe počastim dobrim patikama, pretragom interneta naleteo sam na online prodavnicu ,,SPORTIZMO.RS“ u kojoj sam našao veliki broj modela patika. Kako sam bio siguran da mogu verovati ovoj stranici? Pa vodio sam se instinktom, istražio sam malo, video da na Facebook-u imaju 53,362 lajka što je dobar pokazatelj, nisam našao nigde da se neko žalio na njih, zbog čega sam i rešio da kod njih nabavim patike.  Kada sam posle dva dana pa listanja našao više modela od kojih sam nekako uspeo da se rešim za  ,,Converse“ patike, ostalo je da odaberem odgovarajući broj patika i da izvršim kupovinu. E sada bilo pitanje kako odrediti pravi broj patika i da li moguća zamena istih?

Određivanje broja patika je olakšavalo upustvo koje se nalazilo na samom sajtu.

 

Upustvo je vrlo detaljno.

Ceo sajt je inače vrlo profesionalno urađen, pregledan je i pretraga modela je laka i brza.

Naručio sam patike, bila je nedelja i nisam očekivao da će me kontaktirati ali su me ipak pozvali posle nekih pola sata da bi mi potvrdili kupovinu. Sledećeg dana su me ponovo pozvali da bi proverili da li sam siguran oko veličine patika i  da me obaveste da je zamena moguća bez problema. Tada su rekli da će mi poslati sms kada budu poslali patike i naravno bilo je tako.
Patike su stigle sledećeg dana, legle kao salivene.

LEGEND WORLD WIDE

Kada sam rešio ,,problem“ sa patikama ostalo je još kupiti neku jaknu za ovo varljivo vreme.  Opredelio sam se za teksas jaknu, cene u Nišu su varirale od 8. 000 do 20. 000 dinara, na šta sam samo odmahivao rukom. Bio sam siguran da to što oni prodaju za te novce ja mogu naći online daleko povoljnije, tako je i bilo.  Pre same te putešestvije od kupovine proverio sam na internetu da li ima teksas jakni, Našao sam na sajtu kompanije ,,LEGEND WORLD WIDE“ odličnu i povoljnu teksas jaknu kojih nije bilo u njihovim prodavnicama u Prokuplju i Nišu ali sam zato tu jaknu, odnosno celu kupovinu obavio preko njihove stranice na Facebook ,,LEGENDWW„. Iako nisu imali odgovarajuću veličinu na sajtu oni su obavili pretragu po svojim prodavnicama kojih ima širom Srbije i preko Facebook-a me obavestili da imaju odgovarajući broj za mene i da u koliko želim mogu da im ostavim adresu kako bi mi je poslali.

 

U svakom slučaju jakna je stigla već sledećeg dana vrlo lepo upakovana.

Kada kupovinu obavljate preko proverenih firmi kao što su ,,LEGEND WORLD WIDE“ i ,,SPORTIZMO.RS „onda sve prolazi bez problema i lagano. Plaćanje je kao što se mogli da vidite izvršeno pouzećem po preuzimanju robe. Ja ću u svakom slučaju sve više davati značaj online kupovini posebno zbog ovako pozitivnog primera jedne profesionalnosti koje su ove dve kompanije pokazale. Spasiću sebe nerviranja i bespotrebnog gubljenja vremena i obaviću kupovinu u svega par klika.

Moram naglasiti da je ovaj članak pisan u cilju edukacije ali i kao prikaz mog ličnog zadovoljstva prema gore navedenim firmama te stim nije pisan u cliju reklamiranja.

Iskreno me je oduševio taj profesionalizam koji se ne viđa baš tako često na ovom brdovitom Balkanu i zbog toga su LEGEND WORLD WIDE i SPORTIZMO.RS stekli novu ali i vernu mušteriju.