Miloš Miladinović Knjiga Znamenje izdajnika – Huan Gomes-Hurado

Znamenje izdajnika – Huan Gomes-Hurado

O knjizi

Dobitnik prestižne nagrade Sijudad de Torevijeha.

Jeziva tajna.
Tragična ljubav.
Razorna osveta.

Gibraltarski moreuz, 1940. godine. U središtu oluje kapetan Gonsales spasava grupu nemačkih brodolomnika. Kada nevreme stane, njihov predvodnik ga daruje znamenjem od čistog zlata, uz dve reči koje Gonsales nikada neće zaboraviti: IZDAJA i SPASENJE.

Prateći trag znamenja, priča vodi do siročeta Paula koji živi s majkom kod rođaka barona Fon Šredera. Tajanstveno saznanje u vezi sa čudnovatom smrću Paulovog oca pokrenuće opasnu istragu u Minhenu. Čak ni Paulova ljubav prema Jevrejki Alis, neustrašivoj fotografkinji, neće okončati njegovu opsesiju da razotkrije šta se zaista dogodilo ocu. Ali Paul ne zna da će njegova istraga prouzrokovati nesagledive posledice i zauvek izmeniti sudbine bliskih mu ljudi.

Masonerija, nacizam, ljubav i izdaja mešaju se u trileru prepunom iznenađenja, koji priča o potrazi za istinom i visokoj ceni koju treba platiti da bi se do nje došlo.

Iz mog ugla.
Pa šta reći o knjizi gore navedeno je sve lepo rečeno. Knjiga nije loša, interesantna je i uzbudljiva ali nije kao prehodna dva romana Huan Gomes Hurada: ,,Božji špijun“ i ,,Ugovor sa bogom“. Ali ipak vam je preporučujem, knjiga je jedno štivo za opuštanje ali kako mnogi kažu: ,,Čita se u jednom dahu“.

Odlomak