Miloš Miladinović Knjiga Poslednja Teorema – Pogled u budućnost?

Poslednja Teorema – Pogled u budućnost?

Poslednja Teorema je knjiga koju bi pravi zaljubljenici Sfi književnosti trebalo da pročitaju.
Jedan od interesantnih stvari koje su mi skrenule pažnju su ,,Bešumna grmljavina“ i ,,Nebeska udica“.
Bešumna grmljavina je oružje koje pomoću inpulsno magnetnog zračenja ili skraćeno  EMP,uništava sve električne uređaje i vraća državu koja je napadnuta u 19. vek.
Koliko sam mogao da saznam, čitajući po forumima koji se bave tom tematikom, ime za ,,Bešumnu grmljavinu“ je ,,Elektromagnetna bomba„. Jedno opasno oružje sa kojim bi se kažnjavale ,,neposlušne“ zemlje, u ovom slučaju se misli na Severnu Koreju.

EvroAzija

Posle korišćenja ,,Bešumne grmljavne“ sve ostale zemlje nemajući načina da se odbrane, morale su da prihvate novi svetski poredak koji bi tada nastupio. Mnogi bi rekli da je sve to ipak naučna fantastika i plod mašte pisca. Ali zapitajte se da li je to baš tako. Tri najače svetske sile Amerika, Kina i Rusija u knjizi dele ostatak sveta kao deo ratnog plena.
Amerika uzima Okeaniju, Rusija upravlja – Evro azijom i Kina – Istaziju. Realno gledano to nije ništa manje verovatno ukoliko se budu domogli oružja kao što je ,,Bešumna grmljavina“

Nebeska udica

Jedan od najvećih problema koji otežavaju istraživanje svemira je transport velike količine materijala u orbitu planete Zemlje. Kada bi taj problem bio rešen sve bi bilo dosta lakše. U knjizi se govori o svemirskom liftu ,,Nebeska udica“. Lift je izrađen od lakih ali vrlo jakih materijala sa kojim bi se pomoću njega svi potrebni materijali i ljudstvo uz neuporedivo male troškove stizali do Zemljine orbite. Kada se stigne do tog tehnološkog razvitak, sve će postati mnogo lakše.