Miloš Miladinović Fotografija Stara pisaća mašina #Fotografija

Stara pisaća mašina #Fotografija



Staru dedinu pisaću mašinu sam prvi video kada je deda koristio da ponudi saradnju jednoj kompaniji. Udarao je po tasterima i slova su se pojavljivama na papiru. Bilo mi je interesantno da ga gledam kako radi, potpuno skoncentrisan. Dešavalo se po nekad da posle cele otkucane stranice na kraju pogreši, po malo iznerviran promenio bi papir i krenuo iz početka.  Posao nije mogao da čeka.

Zaboravio sam nju. Prošlo je dosta vremena od kada sam je poslednji put video. Dugo godina je deda ne koristi, stoji tako na dnu velikog ormara u svojoj lepoj beloj kutiji. Sve dok je pre nekoliko dana moj brat nije doneo i pokušavao da nešto otkuca. Bilo je malo mastila ali slova su jedva bila vidljiva na papiru. Razmišljao sam kako da joj dam neku novu svrhu, vreme je odavno pregazilo ali je još uvek u dobrom stanju. Uzeo sam fotoaparat napravio sam nekoliko slika. Da vidim koliko je ,,fotogenična“. Slike uopšte nisu bile loše a kako ja imam u dnevnoj sobi deo zida koji mi stoji prazan, došao sam na ideju da napravim malu galeriju na zidu od svojih slika. Dedina pisaća mašina me je inspirisala pa sam krenuo sa njom. Napravio sam nekoliko slika u čemu mi je sa idejama i brat dosta pomogao. Uglavnom kada budem završio sa tim malim projektom postaviću par fotografija ovde na blogu.

Do tada sam želeo da podelim ove fotografije sa vama. Ja volim da se igram sa efektima, posebno mi je interesantan ,,selective color“. Iako Gimp nema posebnu alatku koja to obavlja kao neke aplikacije u mobilnim telefonima, ovakav način izdvajanja boja je bolji i detaljniji.

Typewriter

Typewriter

Typewriter

Typewriter

Typewriter

Typewriter

Typewriter

Typewriter

Typewriter

Typewriter

Typewriter

Typewriter

Typewriter

Typewriter