Miloš Miladinović Fotografija,Knjiga Posebna izdanja romana „Duge noći i crne zastave“ i „Olujni bedem“

Posebna izdanja romana „Duge noći i crne zastave“ i „Olujni bedem“



Malo da se pohvalim.

Danas su posebna izdanja romana „Duge noći i crne zastave“ i „Olujni bedem“ Dejana Stojiljkovića u prodaji. Zašto su tako posebna pitate se?

Ova posebna izdanja romana donosi autorov dodatak u kojem čitalac može saznati sve u vezi sa istorijskom pozadinom romana, njegovim glavnim likovima, životom na srpskom i turskom dvoru, gradovima u kojima se radnja odvija, ratovanjem i vrstama naoružanja… Dodatak je obogaćen raznovrsnim ilustrativnim materijalom.“ – Laguna.

Utisci sa premijera predstave ,,Duge noći i crne zastave“

A pored autorovog dodatka tu su i fotografije koje sam napravio na predstavi ,,Duge noći i crne zastave“ i na promociji knjige ,,Olujni bedem“ u Pločniku.

Predstava je bila fantastična. Sećam se velike gužve na početku i gromoglasnog aplauza na kraju. A za one koji je nisu gledali, večeras na RTS2, 23:40, TV Teatar: Duge noći i crne zastave.

Promocija knjige ,,Olujni Bedem“ Dejana Stojiljkovića u Pločniku

Promocija u Pločinku je bila baš lepa. Hladan novembarski dan bez snega, blag vetar je prelazio predelom, grupica odabranih koja je došla da čuje koju reč o novom delu. Soko koji je pazio sa visine na sve nas. To su samo neki detalji koji su mi se duboko urezali u sećanje. Drago mi je što sam zajedno sa Zoranom Cvetkovićem uspeo da organizujem promociju. Verujem da nije bilo bolje lokacije za to. Čuvena bitka u Pločniku a onda vekovima kasnije promocija knjige koja upravo govori o njoj.  Kada je Srđan Živković krenuo sa čitanjem odlomaka iz knjige, polako su mi se pred očima stvarale horde Turskih osvajača koje su polako prelazile preko Pločnika dalje ka Nišu.

Promocija romana „Znamenje anđela“ u Prokuplju

Utisak sa promocije: ,,Naš razgovor je bilo vrlo kratak, ja nisam želeo da mu oduzimam previše vremena ali sam hteo da omogućim i drugima da ga upoznaju, popričaju sa njim. Iako smo razmenili svega par rečenica bilo je dovoljno videti da je on jedan pravi gospodin, prijateljski nastrojen i uvek raspoložen da izdvoji malo vremena za poštovaoce njegovih dela.“

Poznavati Dejana Stojiljkovica, sarađivati sa njim je pravo zadovoljstvo. Pored toga što je trenutno jedan od naših najčitanijih pisaca on je jednostavan, pristupačan, spreman da sasluša predloge, da vam posveti vreme.