Miloš Miladinović Knjiga Promocija romana „Znamenje anđela“ u Prokuplju

Promocija romana „Znamenje anđela“ u Prokuplju



Dejan Stojiljković autor knjiga Konstantinovo raskršće i Duge noći i crne zastave predstavio je svoje novo delo ,,Znamenje Anđela“ u prostorijama narodne biblioteke ,,Rade Drainac“.

 Prezentacije je bila edukativnog karaktera  a posećenost na zadovoljavajućem nivou, prostorije biblioteke su bile popunjene do poslednjeg mesta.

Razlog zbog koga sam došao na promociju knjige: ,,Znamenje Anđela“ je naravno osim da čujem o novoj knjizi, bio da upoznam autora romana zbog kojih sam ostajao duboko u noć.

Znate upoznati pisca knjiga koje su vas obuzimale, zbog kojih ste gubili pojam o vremenu, koje su vas oduševljavale, to je jedan od onih neprocenjivih trenutaka koji se pamte.

Kako sam ja posedovao primerke knjiga Konstantinovo raskršće i Duge noći i crne zastave, po završetku prezentacije prišao sam gospodinu Stojiljkoviću, predstavio se i zamolio da mi potpiše obe. On je na to odgovorio vrlo pozitivno i u trenu potpisao.

 Naš razgovor je bilo vrlo kratak, ja nisam želeo da mu oduzimam previše vremena ali sam hteo da omogućim i drugima da ga upoznaju, popričaju sa njim. Iako smo razmenili svega par rečenica bilo je dovoljno videti da je on jedan pravi gospodin, prijateljski nastrojen i uvek raspoložen da izdvoji malo vremena za poštovaoce njegovih dela.

 

,,Znamenje Anđela“ još uvek nisam pročitao zbog obaveza oko fakulteta ali to ću što pre uraditi i naravno sa vama podeliti utiske.

 

Što se tiče same prezentacije nemam zamerki, uživao sam, samo celu tu priču je kvarilo neprimereno ponašanje ljudi koji bi trebalo da predstavljaju ,,krem“ našeg društva, odnosno grada Prokuplja a o čemu ću posebno pisati.

Odlomke romana publici je čitao Danilo Petrović, a o delu su govorili Danijel Jovanović i naravno autor Dejan Stojiljković.

Kako je bilo na prezentaciji možete čuti da sledećem snimku: