Miloš Miladinović Knjiga Božji špijun

Božji špijun

Rim, 2. april 2005. Umire papa Jovan Pavle II, i na Trgu svetog Petra okuplja se veliki broj vernika da mu upute poslednje zbogom. Istovremeno počinju pripreme za konklavu koja će dati ime novog pape. Upravo tada dvojica najviđenijih kardinala liberalnog krila Katoličke crkve budu ubijeni u istovetnom jezivom ritualu. Serijski ubica slobodno šeta ulicama Rima, a za njegovo gonjenje biće zadužena inspektorka Paola Dikanti, psihijatar i kriminolog. Tokom istrage, mlada detektivka će se upoznati s najmračnijim tajnama Vatikana: zaverama i postojanjem centra u kome se rehabilituju katolički sveštenici s istorijom seksualnog zlostavljanja.



Okrutnoj lukavosti psihopate pridružuju se prepreke koje istrazi postavljaju vatikanske tajne službe: zvanično se ne zna da su kardinali ubijeni, a konklava mora proteći bez ikakvih zastoja. Pojava oca Faulera, bivšeg američkog vojnika, biće nov izazov za Dikantijevu, koja s mukom stiče poverenje u tajnovitog sveštenika. Ali Fauler zna ko je ubica, i čuva jednu još mračniju tajnu: svoju sopstvenu prošlost.
Zastrašujući triler ispunjen akcijom, nasiljem i misterijom, u kome se stvarnost i fikcija mešaju da bi nas uznemirile nečim što nije istina, a moglo bi da bude.