Miloš Miladinović Priče iz života Tehničko obrazovanje – domaći zadaci za roditelje.

Tehničko obrazovanje – domaći zadaci za roditelje.

Tehničko obrazovanje – domaći zadaci za roditelje, heh sećam se da kada sam ja bio u osnovnoj školi večito smo dobijali da pravimo neke gluposti.


Od maketa kućica, što i nije tako teško, ajde radi se od kartona nije problem napraviš kocku i piramidu i to je to. Ali recimo svećnjak od lima koj ja nikako nisam mogao da napravim, čak sam se i bio poseko, celih sat vremena sam pokušavao nešto da napravim, kada sam video da nema ništa od toga pozvao sam dedu da mi pomogne. Nekako samo to napravili ali dotični nastavnik nije bio zadovoljan.


I sada posle toliko godina vidim da se ništa nije promenilo, klinci i dalje troše svoje vreme i vreme svojih roditelja na neke glupe makete. Ajde u redu da oni time nešto nauče, kažem nešto, a šta to uče time što prave te gluposti ne znam.

Pre neki dan sreo sam klinca iz komšiluka koji je dobio da napravi maketu parne mašine bez ikakvih nacrta, on je to nekako uz pomoć svog oca napravio i odneo u školu, nastavnik nije bio zadovoljan time i sve mu je to porušio i obeležio kako da se uradi. Sledećeg časa je dečko opet odneo rad i opet nije valjao iako ga je uradio po nacrtima koje mu je taj nastavnik zadao.

Mislim stvarno, to isprđivanje, moram tako da se izrazim, prelazi stvarno svaku granicu. Otac tog dečaka je morao da sada u ovo vreme ludila kada ljudi svakog dana ostaju bez posla, morao je da uzme slobodan dan da bi to uspeo da napravi, naravno tog nastavnika to ne interesuje!

Jedina svrha tih radova je da završe u prašnjivom podrumu škole, koji će se na kraju posle nekoliko godina baciti.

U redu možda ja ne vidim svrhu svega toga, možda to uči nešto đake ali ipak možda je to plan škole da malo sa ovim radovima podesti roditelje kako je to bilo ići u školu i praviti sve te nebulozne radove.