Miloš Miladinović Priče iz života,Video Predstava ,,Doktor Šuster“ za pomoć ugroženima. #Poplave

Predstava ,,Doktor Šuster“ za pomoć ugroženima. #Poplave



Juče je u prostorijama bioskopa ,,Toplica“ održana predstava ,,Doktor Šuster“ u izvođenju Prokupačkog amaterskog pozorišta ,,Hranislav Dragutinović“. Početak predstave je bio u 19:30 a ulaznica je bila paket pomoći ili slanje sms na 1003 za pomoć ugroženima u poplavljenim regionima.

Ispred bioskopa je bila gužva. Mali broj stolica je bio prazan pred sam početak predstave. Iskreno, nisam znao šta da očekujem ali ja sam se prepustio i bez predrasuda odgledao sa punom pažnjom. Dopala mi se ta energija glumaca koja se prenosila na publiku koja je sa po kojim šapatom, ali i dobrim smehom, uzvraćala glumcima.
Osim zabavnog karaktera predstava je imala i jednu dozu edukacije o životu, ljudima. O pokvarenom policajcu, romantičaru, poeti koji štiti svog brata okorelog kriminalca. Ili o doktoru i njegovoj sestri, to je bilo interesantno, lepo ali i tužno videti ih zajedno posle toliko godina kako se svađaju oko starog bicikla. Kao nekada kada su bili mladi i kada su se prvi put svađali oko toga ko će je prvi voziti.


Pravi sudar svetova je veridba novinarke, dinamične mlade žene jakog karaktera i operskog pevača koji je pa očigledno življenjem jednog drugačijeg života, drugačijeg vaspitanja potpuno izdvajao od sveta koji je pregazio gospodstvo koje je on čuvao u sebi.

Predstava je bila tako puna kontrasta emocija, od smeha do suza. To se najbolje dalo videti u sećanjima doktora prema mladosti i gorkog osećaja tuge kada po kozna koji put sazna da su ta vremena davno prošla.

Kraj predstave je dočekan dugim i jakim zasluženim aplauzom. Kada su se svetla upalila i utisci sabrali, jedino što sam mogao da primetim su pozitivni komentari i nasmejana lica publike, koja je bila više nego oduševljena prikazanim na sceni.

U svakom slučaju sam ponosan, moje Prokuplje se organizovalo na još jedan način da pomogne ugroženima a na šta se odazvao veliki broj sugrađana. Što se tiče ekipe glumaca koja nam je pružila ugodno provedeno kvalitetno veče, poručujem im da nastave tako.

Svojim čitaocima preporučujem da ukoliko budu bili u prilici pogledaju ovu predstavu u izvođenju odličnih umetnika iz Prokuplja.

A evo i jednog malog dela predstave: