Miloš Miladinović Video Meteor, NLO ili nešto drugo? #Video

Meteor, NLO ili nešto drugo? #VideoPočetak je aprila, prelep dan se polako bližio kraju. Ti dani su bili stvarno lepi. Ni suviše topli a ni hladni. Tada sam pravio snimke prirode koje se polako budila.

NLO

Ono što je obeležilo taj 5. april kada sam napravio većinu snimaka je deo na kome je Mesec glavna zvezda. Sve do pre par dana, kada sam ponovo pregledao video, uočio sam kako  mala bela tačka prolazi vrlo blizu Meseca i to ne malom brzinom. Snimljeno je fotoaparatom Canon PowerShot Sx530Hs, zum 50x. Što je maksimalni optički zum.

mesec-NLO-Srbija

Posalo sam mailove ESA, NASA i astronomskom društvu ,,Alfa“ iz Niša pa kada i ako mi budu odgovorili postaviću njihove odgovore ovde kao dopunu.

Ja mislim da se radi o satelitu ili Meteoru. A vi?

Dopuna:

Stigao je odgovor astronomskog društva ,,Alfa“: 04:56

Poštovani Miloše,

ne mogu tačno da budem siguran šta je na snimku i da li je snimak menjan ali na meteor ne liči. Može da bude ali malo je verovatno.

Najviše od svega liči na prolazak nekog satelita. Međunarodna svemirska stanica tako deluje ali mislim da tad nije bila  blizu Meseca, ali neki drugi satelit može da bude uzrok (tzv. iridium flare)

Pozdrav,
Milan