Miloš Miladinović I.T Svet,Linux,Ubuntu,Video Multimedijalna tastatura sa mišem ,,COMBO – Jetion“.

Multimedijalna tastatura sa mišem ,,COMBO – Jetion“.



Definitivno je najbolji poklon kada ga sami izaberete. Ja sam tako rešio da se ,,iznenadim“ sa jednom dobrom bežičnom tastaturom. Ovo mi je druga bežična tastatura pre nje sam koristio MS Industrial tastaturu ali kako sve ima svoj vek trajanja došlo je vreme da ona bude zamenjena posle pet godina korišćenja.

Prošlo je mesec dana od kako koristim ,,COMBO – Jetion“ tastaturu, hteo sam da je dobro isprobam, testiram pre nego što napišem kako se to moderno kaže ,,review“ na Engleskom a na našem, pregled.

Uz tastaturu i miš dobijate po dve AAA alkalne baterije koje evo posle mesec dana aktivnog korišćenja još uvek traju. Mada mislim da je cena tih baterija mala u odnosu zadovoljstva koje vam pruža odsustvo kablova.

Tastatura deluje kao da je skinuta sa nekog laptopa, tasteri su plitki postoji razmak među njima zbog čega mi je kucanje mnogo lakše, brže nego na tastaturama sa pribijenim tasterima, dugmićima. Takođe, tastatura poseduje i multimedijalne tastere kojim se pristupa putem ,,FN“ tastera, a koje ja često koristim.

Na pakovanju piše da je tastauru podržava Windows operativni sistem, probao sam je, bez problema je Win. prepoznao. Ali kako ja više preferiram Linuks odnosno Ubuntu, probao sam tastaturu na dekstopu na kome je Ubuntu 12.04 i laptopu ne kome je takođe Ubuntu, sistem je bez problema prepoznao tastaturu i to odmah pri samom startovanju.

Napravio sam video pregled,  ,,COMBO – Jetion“ tastature, koji je inače, uopšteno moj prvi video pregled.