Miloš Miladinović Film Uskoro snimanje filma "Konstantinovo raskršće"

Uskoro snimanje filma "Konstantinovo raskršće"

NIŠ – Uskoro bi trebalo da počne snimanje filma „Konstantinovo raskršće“ nakon dve godine od objavljivanja istoimene knjige Dejana Stojiljkovića.

Kako je sam autor knjige Dejan Stoiljković rekao, dogovori su u toku i trebalo bi krajem jula da predstavnici Grada Niša potpiše sporazum sa producentskim kućama, pa tada i da budu poznati svi detalji snimanja.

– Kako je ranije bilo reči, Đorđe Milosavljević bi trebalo da adaptira delo za scenario filma, a reditelj bi trebalo da bude Miroslav Lekić, koji je režirao filmove „Nož“, „Lavirint“ i „Bolje od bekstva“. Dobili smo pozitivan odgovor od predstavnika Grada Niša da će podržati projekat – rekao je Stoiljković.



Miroslav Lekić je pored pomenutih filmova režirao i popularne serije „Otvorena vrata“, „Ulica lipa“, „Gore dole“ i „Sva ta ravnica“. Produkciju za ovu poslednju u nizu je radila kuća Dejana Lutkića „NS prodakšn“, koja bi trebalo da uradi produkciju i za film „Konstantino raskršće“.

Pored ove kuće, najavljeno je da će produkciju raditi i „Drina film“ i niška „Master sekjuriti“, a možda se u koprodukciju uključi i jedna kuća iz inostranstva.

– Predsednik Odbora za organizovanje proslave godišnjice potpisivanja „Milanskog edikta“ Dragan Milošević je uspostavio kontakte sa predstavnicima producentskih kuća i on je idejni tvorac svega ovoga. Film bi trebalo da bude prikazan u okvru proslave 1.700 godina od Milanskog edikta – rekao je Dejan Stoijlković.

Želja pisca je da film bude sniman u rodnom gradu cara Konstantina Nišu i da učestvuju i niški glumci.

– Više i nema autentičnih lokacija u Nišu jer je socijalistička vlast izgrađivala „Kalču“ i druge objekte. Želeo bih da bude snimano u Nišu i da se naprave kulise, kao što je bilo u slučaju snimanja filma „Zona Zamfirova“. Takođe, voleo bih da deo glumačke ekipe bude iz Niša – dodao je Stoiljković.

Dejan Stoiljković trenutno radi na novom romanu „Duge noći i crne zastave“, a odlomak možete da pročitate u kolumni ovog pisca.


(JužneVesti)