Miloš Miladinović Priče iz života Prodajem selo, vrlo povoljno!

Prodajem selo, vrlo povoljno!

Hm palim ja danas ovu ,,čudnu mašinu koja sve zna“, kako je moja baba zove hehe kada mi kaže da joj nađem neki recept za tortu.
I kreće moj mali ritual, stavljam kaficu otvaram svoje omiljene sajtove, gledam šta imam na blogu. I tako dok lagano ispijam kaficu pročitam naslov u Blicu ,,Selo u Italiji se prodaje za 550.000 evra. Hm selo sa 13 kamenih  kuća koje je napušteno 30 godina za samo 550.000 evra.
Hm, kod nas kako je krenulo oglasi tipa naslova ovog teksta bi mogli da se pojave i kod nas. Sve više i više sela se gase na Jugu Srbije, tako da me i ne bi iznenadilo kada bih pročitao oglas sa ovakvim tekstom. Političari kao političari mlate praznu slamu, puna su im usta o Evropi o ljudckim pravima i ostalim baljezgarijama. A po Srbiji haos vlada i sa ekološkog pogleda , Tužna morava, Na Drini deponija, a i sa ekonomskog plana.

Ovo sa Moravom i Drinom samo pokazuje koliko volimo svoju zemlju. Dojadilo mi je više da slušam na svakom koraku: ,,Koja zemlja, kakva zemlja sve je propalo!“ Pa ajde kada je sve tako propalo daj da je skroz uništimo, zagadimo, možda će tada sve biti u redu, možda ćemo na kraju završiti kao ,,RDE“ tj, Regionalna Deponija Evrope! E tada će garantovano za sve biti posla!

I tako, pošto će cene kuća u selima na Jugu Srbije toliko pasti da će se cela sela prodavati kako bi ljudi eto uzeli bilo šta čisto da ne bude za džabe.