Miloš Miladinović Blog - Akcija Pomoć selu Bašaid!

Pomoć selu Bašaid!

Ja kao bloger sam morao da se pridružim blogerima i blogerkama koje su takođe pisale o problemima koje imaju stanovnici Kikinde, mesto Bašaid.


Naime o celoj ovoj situaciji koja je pogodila stanovnike Kikinde, mesta Bašaid, a pre svega kolegu bloggera Lowlander sam saznao preko bloga Džepna Venera Blog .

Mislim da su razmere nesreće, gledajući reportažu Prve Srpske televizije , po oštećenosti objekata iste kao i u Kraljevu.


Međutim, kako Prva Srpska televizija kaže, zašto se ne šalje pomoć u Bašaidu, jer je to ipak elementarna nepogoda, je vrlo zanimljivo


Hm, možda je vlast obuzeta samom sobom, ne obraća pažnju o tome šta se dešava po Srbiji.


Ja nisam iz tog kraja, iskreno nisam čuo za selo Bašaid, ali posle priče koju sam pročitao na sada već mnogim blogovima, kao što je Štric Štric, Amarilic Online  i dr, rešio sam da se pridružim njima i da koliko toliko na neki način pomognem žiteljima Bašaida.


Da što više raširimo priču kako bi se čulo i videlo šta se dešava sa tim ljudima, i ne nemojte to reći, daleko je, moglo je da se desi bilo gde, pa čak i ovde kod nas, dragi Prokupčani, Nišlije, Leskovčani i itd.


I šta bi ste vi rekli kada bi ste gledali kako ostatak Srbije zabija glavu u pesak?


 Gospođa Vera Mlađan, kojoj se divim jer je prva učinila nešto konkretno za ljude u selu Bašaida, je pozvala opštinu Kikinda i raspitala se o sitaciji u tom selu.


Rekli su joj da se sve više i više kuća ruši, tačan podatak i veličina ove elementarne nepogode još uvek se ne zna ali će u narednih 10-tak dana Bašaid otvoriti račun za uplatu sredstava isključivo namenjen za pomoć ljudima koji su ostali bez njih.


Za sada postoji račun na kome mogu da se uplate sredstva za pomoć Bašaidu: Sanacija poplava 2011.g. a broj je – 840-243-67-40-22 .


                            


Tako da pozivam sve ljude dobre volje da koliko toliko pomognu žiteljima Sela Bašaid!