Miloš Miladinović Priče iz života Dečiji program – Daleka prošlost

Dečiji program – Daleka prošlost

         Kao i svakog petka izašao sam do grada, kako ste to kaže, u provod sa prijateljima, otišli smo do našeg omiljenog mesta, nije bila neka gužva. Prišao je konobar ne pitajući šta pijemo, samo je pogledao ko je u ekipi i bez reči nam doneo naše omiljene napitke.

Ispijajući tako piće, setim se programa, dečijeg programa koji je bio na raznim kanalima. Drug je video da sam nešto zamisljen i upitao: ,,šta je bilo“? Ja sam mu odgovorio da sam se setio nekih emisija koje sam gledao kao klinac, a kojih danas nema. I onda je krenula priča. Počeli smo razgovarati o tome šta današnji klinci gledaju na televiziji. Svako je navodio svoje omiljene emisije. Meni najomiljenija emisija je bila na televiziji BK, dečiji jutarnji program, zvala se ,,Tojotin svet prirode“. Sećam se da je bila vrlo interesanta, sa puno interesantih podataka. Odmah posle te emisije sledio je Fred Kremenko ubedljivo jedan od najsmešnijih crtanih likova.
Takođe smo se složili da nema tv emisijie tipa ,,Branko kockica“.
 Zaključili smo da su sve te kvalitetne emisije , zamenili razni reality show programi, i svaki dan se pojavljuju novi.
Kada sam pustio jedno ruglo od televizije, pričam ja njima, koja je pustila pećinskog čoveka da objašnjava, šta je kontraceptivno sredstvo i kako se koristi. Dok se ostatak plemena okupio oko njega i pažljivo slušao. Govorio je taj što šta još, što ne bih ovde navodio.
Heh, da nije bedno bilo bi smešno. Televizija je nekada imala edukativnu svrhu, a sada izgleda samo jednu i jedinu, da što više sludi ljude sa običnim glupostima.
Dok smo razgovarali, club u kome smo bili se polako punio, muzika je postala sve glasnija.
Složili smo se da naručimo još koju turu pića, i završimo ovu temu uz zaključak da bi trebalo vratit takve emisije.
I da bi trebalo prikazivati manje nasilne crtaće.