Miloš Miladinović Gost post ,,Imamo dojavu“ – Urnebesna komedija

,,Imamo dojavu“ – Urnebesna komedija


predstava, semir gicić, prokuplje

Društvene mreže već odavno imaju veliki uticaj na naš svakodnevni život. Informacije, komunikacija, druženje, to je sve ono nešto lepo što dobijemo njihovim korišćenjem. A da je internet duboko utkan u našu svakodnevnicu o tome na govori predstava ,,Imamo dojavu“.

,,Imamo dojavu“ definitivno nije klasična pozorišna predstava iako na prvi pogled odaje takav utisak. Ona nam zapravo pokazuje kako su nas društvene mreže promenile i na koji način su u interakciji sa našim ,,offline“ svetom.

Upravo nam  jednim delom pokazuje nevidljivu nit koja je premostila ograničenja ,,offline“ sveta i pružila bezbrojne mogućnosti pa i pojavu predstave zasnovanu na najboljim tvitovima, koji su nastali u surovoj realnosti ,,offline“ sveta.
Gde počinje virtualna stvarnost a gde realnost i kako su one pomešane, to je drugi deo predstave.

U pitanju je duhovita priča o studentima i dugodišnjim prijateljima, cimerima Siniši i Besimu koji ne uspevaju da opstanu u Beogradu. Bez posla, kao i bez pomoći roditelja, nailaze na probleme opšte egzistencije te nisu u mogućnosti da vrate dugove gazdarici Mari koja im izdaje garsonjeru pod zakup. Mara preuzima inicijativu i postavlja im ultimatum, te pokreće biznis koji obećava veliki novac za kratko vreme, ali će taj posao neočekivano uvesti svo troje u mnoge nevolje.

predstava, semir gicić, prokuplje

Dakle, kada sam pogledao naraciju predstave ono što me je veoma zaintrigiralo je način na koji su tvitovi upotrebljeni. Komunikacija na Tviteru je veoma specifična i često može biti jednosmerna, prosto iskazivanje stavova o različitim pojavama u našem društvu.

U predstavi igraju poznati i popularni glumci: Zlatko Rakonjac (glavna u uloga u filmu „Mi nismo anđeli 3“, film „The Beautiful blue Danube“, serija „Žene sa Dedinja“ i emisija „večernja TV dostava), Zinaida Dedakin (serije Bela lađa, Urgentni centar, Pevaj brate, Jesen stiže dunjo moja, Nepobedivo srce…) i Semir Gicić, koji je autor popularnih predstava u kojima igra: Pazi s kime spavaš, Čekajući ministra, Ko vama dade predstavu i Čekajući život).

Predstava će se igrati na sceni Doma kulture U Prokuplju 8. marta u 20:00, cena ulaznica je 300 dinara.