Miloš Miladinović Fotografija,Priče iz života Plesom ,,Igraj za Život“ obeležen Svetski dan borbe protiv side

Plesom ,,Igraj za Život“ obeležen Svetski dan borbe protiv side



Volonetri volonterskog centra Prokuplje su povodom Svetskog dana borbe protiv side organizovali akciju  u kojoj su edukatori u razgovoru sa svojim sugrađanima, pogotovo pripadnicima mlade generacije, prenosili svoje znanje o sidi,  prenošenju ove bolesti i načinu zaštite ali i delili kondome kao jedno od sredstava uz pomoć kojeg se mogu zaštititi od ove bolesti.  Prema infromacijama koje je epidemiolog Prokupačkog Doma zdravlja Aleksandar Cvetanović izneo za Topnovosti, od 1987. godine do 1. novembra ove godine na prostoru oba okruga registrovano je 135 obolelih.
ples  Osim edukacije, volonteri su i napravili pravu malu žurku u centru grada. Ples pod imenom ,,Igraj za Život“ izvode već četiri godine i moram vam priznati da su bili odlični.   ples_za_život

Definitivno je potrebno više akcija ovog tipa kako bi se pre svega mladima skrenula pažnja na to koliko je ovo opasna bolest i kako se treba boriti sa njom, pre svega preventivni i odgovornim ponašanjem. Mislim da je ovo odlična ideja koja bi uz dodatnu podršku vlasti ali i građana, postala prava manifestacija koja bi imala još većeg uticaja na podizanje svesti o sidi. Ja mogu da poručim voliterima da nastave tako da su oni pravi primer kako se slobodno vreme može kvalitetno iskoristiti i da nastave da budu primer svojim vršnjacima ali i sugrađanima.

U svakom slučaju na snimku ispod možete videti kako je to bilo danas u centru Prokuplja: