Miloš Miladinović Priče iz života Advokatske zavrzlame

Advokatske zavrzlame

Kako advokat može da vas sredi to niko ne može. Recimo možete da izgubite dobijeni slučaj jer se advokat nije pojavio na suđenju ili da kada vi kažete advokatu: ,, Ne ne želim da idem na suđenje već hoću da se dogovorimo i na poravnanje, a advokat vas ubeđuje da je ovo čist slučaj i da ga dobijate, kad ono se ispostavi da ste izgubili slučaj i da ono malo para što se mogli uzeti i njih ste izgubili i još će te da platite troškove.

Ma sve je to jedan veliki biznis, hah pravo u zemlji Srbiji, kao kiseonik na Marsu, totalno nepoznata tematika, možda ga ima ali još nije sa sigurnošću dokazano koliko.

Zato ući u bilo kakav sudski spor ima te šanse da ga dobijete i izgubite 50-50%, dobro u manjim mestima, se verovatnoća smanjuje i povećava od toga, koliko i na kom mestu imate uticajnog rođaka prijatelja.

Pa od toga varira da li će te dobiti ili izgubiti suđenje.
I šta da radite ako ne ispadne kako vam je advokat zagarantovao, ako vam je zagarantovao da će te dobiti slučaj a vi ga izgubite, šta da li da se žalite advokatskoj komori hahah.
Nema ništa od toga, nego ako možete što dalje od njih, što dalje od sudova, koliko je god to moguće.
Ne zamerite im trenutno su u na odmoru, pa su advokate zamenili pekari, a sudije čistači, pa dok se ne vrate bolje je ne ići tamo.
Može se desiti da izgubite živce, ako ih do sada već niste izgubili, a ako baš morate da idete, ma kljuknite jedan besedinčić, ali ručkajte dobro jer morate da pazite želudac, pošto se suđenje ume da potraje čitavih dvadeset godina. Znam neke koji nažalost više nisu živi, oni koji nisu dočekali da vide presudu, presudu suđenja koje je počelo skoro pre pola veka. Hm, nauka pod hitno mora da produži ljudski vek življenja, ali pod hitno, jer po dužini trajanja pojedinih suđenja trenutna dužina ljudskog života nije dovoljna.

Ova priča je izmišljena i nema nikakve veze sa bilo čim, ovo je priča o nekoj alterantivnoj stvarnosti, stvarnosti koja sreća nije naša.