Miloš Miladinović Priče iz života Živeo wireless internet!!

Živeo wireless internet!!

Wireless jedna od najboljih stvari posle kablovksog interneta po meni.

I konačno je došao i taj dan da i ja kupim laptop. Oduvek sam hteo da ga imam, jer mi on pruža nešto što je jedina mana desktop mašinama, pokretljivost, mobilnost.
Laptop koji sam uzeo je Toshiba Satelite, solidna konfiguracija, instaliran win 7 home premium, što znači jedna pristojna mašina. Ja kao i svaki novi korisnik laptop sam pogledao sve njegove funkcije, pročačkao, kako se kaže, da vidim od čega je satkan hehe. I tako kada sam pregledao sve instalirao antivirus i itd došao sam i do stavke internet.

Kao dugogodišnji korisnik desktop računara, meni je potpuno smetnulo sa uma da laptop računari poseduju i Wi-Fi (wireless) internet. Rekoh sebi, hajde da vidimo dali će uhvatiti neki signal, ukljucio sam konektovanje ali  ništa nije ,,uhvatio“, kasnije su se pojavile privatne konekcije ali sve zaštićene.

Uzeo sam laptop i otišo u prvi kafić koji ima Wi-Fi konekciju, hehe izgledao sam kao neki pisac, iz Holivudckih filmova, ovaj post je i delom napisan u tom kafiću.
Kada sam stigo, naručio sam kaficu, naravno kao i uvek dužu sa mlekom, otvorio laptop, uključio traženje WiFi signala, nedugo posle moje komadne zadate računaru, pojavilo se nekoliko opcija do kojih je jedna imala najači signal sa imenom tog kafića.

Konektovao sam se na taj signal, i krenuo na surfovanje internetom. Brzina kojom je otvarao stranice, recimo moj blog, ili facebook, youtobe i itd, je bila iznenađujuće odlična, skoro kao na adsl-u.

U kafiću sam proveo nekih recimo sat vremena, sigurno ne manje, čak sam i drugu kafu popio kada sam zaključio da je vreme da se krene.

Na putu do kuće sam svratio u jednu prodavnicu za računare i pitao dali imaju WiFi roter , pogledao sam cenu, prodavac mi je objasnio karakteristike i sat kasnije sam došao i kupio.

Prikaočio sam svoj adsl na  WiFi roter  i sada je laganica u celoj kući mi je net, i za sve one u komsiluku, ne brinite, stavio sam dobru zaštitu.

U svakom slučaju Wireless je prava stvar i preporučujem ga svima.