Boje jeseni – Vlasina 2017



Dan je počeo sa mračnim oblacima koji su se nadvili nad Prokupljem. Kiša je padala, ulice puste i mokre. Želeo sam da što pre napustim grad a dobar izgovor za to mi je dala Vlasina. Dolazi zima i trebalo bi se dobro pripremiti za snegove koji mogu da potraju.

Ni časa nisam časio, rano ujutru sam bio na putu ka Vlasini. Na autoputu nije blo gužve, malo zastoja je u Grdeličkoj klisuri, zbog radova. Sve u svemu lagana vožnja, pod oblacima koji kao da su ceo jug Srbije pokrivali.

Kada sam stigao na Vlasinsu, blagi povetarac je prelazio preko visoravni. Par oblaka nisko na horizontu, Sunce visoko na nebu. Na radiju je Gary Moore – Parisienne Walkways. Lagani tonovi bluza odjekuju, ne remeteći mir koji sada vlada Vlasinom. Za početak oktobra baš topao dan. Otišao sam odmah do jezera, tačnije do Zamfirovog konaka. Skinuo sam patike, čarape i otrčao do jezera. Trava je bila iznenađujuće topla, voda u plićaku isto. Zbog obaveza nisam mogao mnogo da se zadržavam, mada bi tu proveo ceo dan, do poslednjeg sunčevog zraka. Iako tada ume da bude ,,malo“ hladnije. Znaju to Vlasinci.

Bio je to lep dan, napravio sam i par fotki.

Lepa je jesen na Vlasini.

IMG_8620_modified

IMG_8668_modified

IMG_8643_modified

IMG_8662_modified

IMG_8660_modified

IMG_8615_modified

IMG_8595_modified

IMG_8605_modified

IMG_8591_modified