Miloš Miladinović Fotografija,U pokretu Garavi sokak – Prokuplje

Garavi sokak – Prokuplje



Blag povetarac i pozitivna energija – to je ono što se prošle subote osećalo u gradu. Šetalište, kako bi malo stariji rekli, ,,korzo“, bilo je prepuno ljudi.Mesta u baštama kafića praktično da i nije bilo. Čitav grad je pulsirao nekom posebnom i jedinstvenom energijom.

Volim kada vidim da je moje Prokuplje puno života i pozitivne energije. Tako prija kada se trgne iz učmalosti u koju je odavno upalo i to ne svojom krivicom.
Povodom obeležavanja gradske slave, Svetog Prokopija, organizovan je bogat kulturno – zabavni program. Nažalost, zbog obaveza nisam uspeo sve da propratim, ali sam se potrudio da na vreme budem na trgu Topličkih junaka, gde je održan koncert Garavog sokaka.

Pripreme. Jedno pivce, za mirniju ruku.

Publiku je najpre pozdravio frontmen grupe. Osim prepoznatljivog muzičkog stila, Bane je originalan i po oblačenju. Pleteni šešir od trske, bela košulja, crni prsluk, zaštitni znak Garavog sokaka.
Navikao na to da bendovi uvek malo ili malo više kasne, iznenadio sam se tačnošću ovog ansambla. To samo govori o njihovom profesionalizmu i o tome koliko poštuju svoju publiku.

A dok se publika polako okupljala, Garavi sokak je startovao sa brzim i veselim tonovima. Vrlo brzo trg je bio prepun ljudi, mada bez prevelike i nepodnošljive gužve.

Delom zbog Garavog sokaka a i zbog toga da nije bila velika gužva, koncert je bio intimniji.  Upravo je zbog toga fotkanje bilo prava milina. Bio sam blizu bine, a iI osvetljenje je bilo zadovoljavajuće. Baš dobro uslovi za jedan prosumer.

Pitao sam Baneta da iznese svoje impresije o koncertu, prenosim vam mejl u celosti:

Poštovani Miloše

Bila nam je čast da sviramo na gradskoj slavi u Prokuplju.
Još jednom sam smo se uverili u gostoprimstvo i toplinu srpskog juga.
Bilo je kulturno i veselo u isto vreme.
Produkcija je bila odlična.

Pozdrav Prokuplju i Vama.

Bane Krstić i Garavi Sokak

U svakom slučaju bilo je baš lepo i voleo bih da ih ponovo vidim u Prokuplju. A za vas sam pripremio nekoliko fotografija i jedan video snimak, koliko da vam dočaram atmosferu.

 

IMG_2165

IMG_2404

IMG_2406

IMG_2446

IMG_2450

IMG_2237

IMG_2271

IMG_2276

IMG_2308

IMG_2318

IMG_2396

IMG_2406

IMG_2496

nana

IMG_2178

IMG_2228

IMG_2389

IMG_2513