Miloš Miladinović Muzika Koncert za pamćenje – Jelena Tomašević

Koncert za pamćenje – Jelena Tomašević



Bila je to prelepa noć u Nišu. Blagi povetarac, niti previše vruće a ni hladno. Baš onako kako treba.
I kako iskoristiti tako lepu noć? Pa naravno odlaskom na koncert Jelene Tomašević.  Jedan od povoda odlaska na koncert je i obležavanje  datuma koji mnogo znači meni ali i mojoj curi
(nadam se ), tako da je koncert bio odličan izbor.

IMG_8704_modified

Pozitivna atmosfera se dala osetiti čim smo se približi zgradi Doma Vojske. Bilo je dosta onih koji su hteli da kvalitetno provedu nedeljnu noć. Opušteno se razgovaralo i osmehivalo. Koncert je bio povod nekima da se vide sa porodicom, prijateljima.
Kako smo praktično došli ,,u minut do 12″ nismo mnogo čekali da se vrata Doma Vojske otvore. Brzo smo stigli do sale koja je definitivno lepa.

IMG_8718_modified

Ovo je inače prvi put da posetim Dom Vojske u Nišu i prvi put da čujem Jelenu Tomašević uživo. Generalno prvi put da odem na ovakav tip koncerta. Posebno mi je zanimljivo to što je ovo prvi Jelenin solistički koncert u Nišu. Dakle dosta toga je ,,prvi put“ bilo te večeri.

IMG_8722_modified

Veoma mi se dopao odnos koji je Jelena imala prema publici. Njen nastup je bio otvoren, iskren srdačan. Publika je to definitivno prepoznala. I ne samo prepoznala, već isto tako iskreno uzvratila. Tokom koncerta bilo je dosta smeha ali i suza. Emocije su bile tako jake da jedna mala devojčica nije mogla da izdrži to uzbuđenje. Ipak, pevala je sa svojim idolom. To je za nekog od oko osam godina veliki događaj.

IMG_8747_modified

Kada bih morao da izdvojim najlepši deo koncerta (mada to nikako nije lako),to je kada su klinci i klinceze starosti u proseku sedam ili osam godina okupili oko bine i zapevali sa njom. Jelena je bila prijatno iznenađena brojem dece koji se u jednom momentu našao u blizini bine. A tek kako su samo pevali, iskreno pomislio sam da su deo nekog dečijeg hora. U svakom slučaju zvučali su fenomenalo. Baš bih voleo da čujem Jelenu sa dečijim horom ,,Kolibri“ ili možda sa horom ,,Čarolija“ mislim da bi to bio odličan tandem.

IMG_8725_modified

Ono što definitivno Jelenin nastup izdvaja od drugih je iskrenim i prisan odnosom sa publikom. Od samog početka koncerta pa sve do kraja, nisam imao utisak da sam zapravo na koncertu već privatnom, intimnom skupu. Skupu koji okupio samo pozitivne i dobre ljude. Upravo je to ono što je učinilo da njen koncert bude nešto više od običnog nastupa.

IMG_8732_modified

Nikako ne smem da zaboravim i ne pomene big band iz Novog sada. Oni su bili fenomenalni i njih bi baš voleo da čujem u nekom Jazz aražmanu.

IMG_8783_modified

Pitao sam gospodina Fedora Vrtačnikog , dirigenta Novosadskog Big benda da iznese svoje impresije o koncertu ali i o tome da li će u skorije vreme nastupati samostalno u Nišu. Evo šta je odgovorio:

Jelena i svi mi smo saglasni da je na koncertu u Nišu vladala izuzetno velika energija i da je sam Niš oduševljeno prihvatio njen koncert.

Naš koncertni nastup zavisi od interesovanja nadležnih u gradskoj upravi za kulturu, i svakako čekujemo poziv !

Kraj koncerta je dočekan sa ovacijama i dugim aplauzom. Jelena je morala da se vrati i otpeva još jednu pesmu. Sve u svemu, utisci sa koncerta su bili veoma pozitivni, nadam se da ćemo Jelenu ponovo videti u Nišu. Za kraj vas pozivam da ispod ovog teksta pogledate ostale slike sa koncerta i kratak video pregled. Ukoliko vam se dopao ovaj tekst, lajkujte, šerujte. 🙂

IMG_8724_modified

IMG_8713_modified

IMG_8748_modified

IMG_8766_modified

IMG_8782_modified

IMG_8789_modified

IMG_8810_modified