Miloš Miladinović Fotografija Obeležavanje 100 godina od Topličkog ustanka #Fotografija

Obeležavanje 100 godina od Topličkog ustanka #Fotografija



Nedelja, lep je to bio dan. Ponos je ono što se moglo osetiti na svakom koraku, ponos na naše heroje i na ono što su uradili za Toplicu i Srbiju.
Na manifestaciju sam stigao negde oko 11:10, malo sam zakasnio ali sam došao u pravi čas da napravim par fotografija. Fotografisati kada su manifestacije kao što je ova predstavlja izazov za svakog fotografa. Velika gužva, policija na svakom koraku. Ukoliko i malo zakoračiš van ,,zamišljene linije“ odmah vas vraćaju nazad. Ni legitimacija Foto saveza Srbije nije bila od značaja ljudima u plavo.  Kada sam stigao do centra grada ugledao sam spomenik Topličkim junacima koji je restauriran čime mu je vraćen nekadašnji sjaj. To je za svaku pohvalu.

Kada je u pitanju organizacija centralne manifestacije, pa mogu vam reći da i nisam preteralno oduševljen. Ozvučenje je bilo slabo. Na udaljenosti od nekih 10 – 15 metara ništa se nije čulo. Očekivao sam mnogo više, ipak je u pitanju sto godina od ustanka.

Ono što mi je privuklo pažnju i ostavilo jaku utisak je nova stalna postavka muzeja Toplice ,,Toplički ustanak 1917″. Prelepa postavka, odlično organizovana koja posetioce vodi kroz priču terora i užasa okupatora ali i požrtvovanosti, smelosti, hrabrosti Topličana. Tako da vam preporučujem da posetite muzej Toplice, ovu postavku morate videti.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

IMG_5218_modified

IMG_5226_modified

IMG_5166_modified

IMG_5170_modified

IMG_5173_modified

IMG_5257_modified

IMG_5256_modified

IMG_5255_modified

IMG_5254_modified

IMG_5249_modified