Miloš Miladinović Fotografija Oblaci iznad Prokuplja #Fotografija

Oblaci iznad Prokuplja #Fotografija



Napravio sam nekoliko slika oblaka koji su se u utorak, negde oko 8:30 nadvili nad Prokupljem. Celog dana je bilo lepo vreme, tako da ništa nije govorilo da će na kraju dana doći do promena vremenskih prilika. Iskreno, iznenadio sam se koliko se sve brzo izdešavalo. Od lepog sutona do mračnih oblaka koji su me na pravi pogled podsećali na uzburkano more.

Ovih dana se u Prokuplju održava „ Beskraj 10 kvadrata“ koje organizuje Varoško pozorište „Histrion“ tokom osam dana predstaviće se osam pozorišta. Krenuo sam na predstavu Vladimira Đorđevića ,,Na Igla“ u izvođenju glumaca iz Krive Palanke – Makedonija. Slike sa predstava možete očekivati sa završetkom manifestacije. Uglavnom, krenuo sam do bioskopa ,,Toplice“ gde se predstava održavala. Kako sam se približavao bioskopu tako je vetar bio sve jači dok su munje tiho bljeskale. Bilo je samo pitanje trenutka kada će ,,predstava“ početi i kada će priroda pokazati onu svoju ružniju stranu lica. Mada ja i u tom delu prirode vidim lepotu. Tako da sam malo slikao, malo žurio. Bilo je onih koji su me usput zastavljali sa pitanjem: ,,Da li si uhvatio munju?“ Nažalost ona je ovog puta bila ne uhvatljiva, mada mislim da se na jednoj fotografiji delimično vidi.

Stigao sam do bioskopa u poslednjem trenutku. Kako sam kročio na stepenik tog starog zdanja tako su velike kišne kapi počele da kvase grad koji je vapio za malo kiše. Predstava je mogla da počne.

IMG_5162_modified

IMG_5163_modified

IMG_5165_modified

IMG_5175_modified