Niš u par slika



Niš

Praznici nam stižu, praznici nam stižu! Čula se reklama na tv-u. Nova godina nam je pred vratima stara polako odlazi i ostavlja nas da mislimo kako je bila dobra, loša ili kako bi trebala da bude bolja.
E, ova 2015. godine je definitvno za mene bila odlična. Donela mi je novu ljubav i svašta nešto lepo, kao što je recimo odlazak na ,,Nisville“ Jazz festival o kome nikako da napišem utiske a to hoću, za koji dan sigurno. Planiram i da napišem jedan pregled blog-godine, nadam se da ću sve to stići. Vikend koji je za nama je bio odličan za šetnju, sunčano i prijatno vreme je bilo odličan povod za to. Ja sam naravno lepo i praktično spojio pa sam odlazak do Niša iskoristio i za malu kupovinu, čisto da se ,,ponovim“ malo, što bi se reklo. A da bi uživanje bilo potpuno pozvao sam svoju lepšu polovinu da krene sa mnom pa da dan iskoristimo maksimalno moguće. U gradu je bila velika gužva, to se dalo najbolje videti po buticima ali i kafićima koji su bili puni do poslednjeg mesta. Obišao sam poznati podzemni prolaz ali i ,,Forum shoping centar“ u kome volim da kupujem ili samo da prošetam i pogledam šta imaju u ponudi. Tamo se definitivno dala osetiti praznična atmosfera, ukrasi i prelepe jelke su uradile svoje.

Kada smo završili sa kupovinom krenuli smo u šetnju. Lepo je bilo, u blizini bioskopa ,,Vilin grad” klinci su izvodili stare ali i nove hitove ,,Rock and Roll-a”. Video sam da je u bioskopu na repertoaru ,,Star Wars”. Posle toliko godina konačno su snimili novi deo ove čuvene franšize. Ja ću morati premijeru da preskočim, zato što sam već kupio karte za premijeru predstave ,,Duge noći i Crne zastave” koje će se na daskama Niškog narodnog pozorišta izvoditi 15. decembra, početak predstave je u 20:00 časova.

Vreme je proletelo a noć je brzo zamenila dan. Bilo je vreme da se malo odmorimo i osvežimo. Kafići su i dalje bili puni ali smo uz par telefonskih poziva saznali da ima slobodnih mesta u ,,Konstantin Caffe-u“ a kojim slučajem mi smo bili u blizini ,,Kazandžiskog sokačeta“ u kome se kafić nalazi. Primetio sam da je i sokače bilo lepo okićeno.Kada smo stigli do kafića na prvom spratu nije bilo mesta ali je zato jedan slobodan sto čekao nas u drugom delu kafića. Naručili smo palačinke sa plazmom koje su odlične a one su samo jedan od razloga zbog koga odlazim tamo. Pored lepog i opuštenog ambijenta ono što mi se dopada je profesionalizam koje osoblje ,,Konstantin Caffe-a“ prilikom svake posete pokaže. Dok smo čekali da palačinke stignu pili smo ,,Ness“ koji moram priznati bio odličan.

konstanti_caffe_niš_blog

Upravo kada smo završili sa ispijanjem toplog napitka, stigle su i palačinke. Kako sam bio iscrpljen, dan se odužio i više od planiranog, moj tanjir je ubrzo i bio prazan.

Vreme je bilo da se krene.

Napravio sam par slika, bilo je pravo zadovoljstvo slika Niš tog prelepog dana. A evo i kako je bilo:
Par slika iz Niša