Miloš Miladinović Gost post,Linux Linux AIO – Željko Popivoda

Linux AIO – Željko Popivoda



Ovo nije prvi put da smo u gostima na Miloševom blogu. Pre par meseci imali smo zadovoljstvo da uradimo intervju o Ubuntu AIO projektu. Ne dugo zatim Ubuntu AIO je sa još tri slična projekta (Linux Mint AIO DVD, Linux Mint „Debian“ AIO DVD, Debian Live AIO DVD) integrisan u jedinstven projekat naziva Linux AIO.

linuxaio0a
Linux AIO donosi verzije, od nekoliko najpopularnijih GNU/Linux distribucija, sa različitim okruženjima radne površi na jednoj ISO slici. Od starta su bile obuhvaćene distribucije Debian, Ubuntu i Linux Mint. Debian Live izdanja GNOME, KDE, LXDE i Xfce u 32-bitnoj i 64-bitnoj verziji. Ubuntu i zvanični derivati Ubuntu GNOME, Kubuntu, Xubuntu i Lubuntu u 32-bitnoj, 64-bitnoj i efi verziji. Linux Mint izdanja bazirana na Ubuntuu Cinnamon, MATE, KDE i Xfce u 32-bitnoj i 64-bitnoj verziji. Linux Mint izdanja bazirana na Debianu Cinnamon i MATE u 32-bitnoj, 64-bitnoj i efi verziji. Od nedavno smo obogatili ponudu Linux AIO izdanja sa Fedorom, koja obuhvataju GNOME, KDE, LXDE, Xfce i MATE Fedora Live izdanja u 32-bitnoj, 64-bitnoj i efi verziji.

linuxaio-ubuntu-amd64

Sva izdanja dolaze na LiveISO slikama, tako da ih je moguće narezati na DVD ili staviti na USB fleš memoriju i isprobati sve navedene distribucije bez instaliranja na tvrdi disk. Naravno, moguća je i instalacija na tvrdi disk, osim kod Linux AIO Debian Live izdanja.
Želimo naglasiti da se sve distribucije ostale iste tj. da na njima nisu rađene bilo kakve izmene.Ovim projektom pokušavamo da promociju tj. distribuciju GNU/Linux sistema ka korisnicima učinimo bržom, jednostavnijom, zanimljivijom.
Naša želja je da timovima koji stoje iza GNU/Linux distribucija ukažemo na potrebu za ovakvim načinom distribucije GNU/Linux sistema. Takođe, korisnicima je omogućeno da se na jednostavan način upoznaju sa sličnostima i razlikama između različitih okruženja radne površi na jednoj osnovi.

Iza Linux AIO projekta stoji tim koji čine: Milan Rajčić, Željko Popivoda, Erich EickmeyerMiloš Mladenović. Ipak, sve ovo ne bi bilo moguće bez pomoći mnogih pojedinaca, zajednica i portala. Do sada su Linux AIO izdanja preuzeta više od 64.000 puta.

Hvala svima!

Vebsajt se nalazi na adresi http://linuxaio.net, odakle možete preuzeti aktuelna
Linux AIO izdanja. Možete nas naći i na društvenim mrežama: Facebook, Google+, Twitter. Ako imate neki predlog ili komentar možete ga poslati putem kontakt forme na vebsajtu.