Miloš Miladinović Gost post Film o Prokuplju – ,,Kotrljanje“

Film o Prokuplju – ,,Kotrljanje“



Žikica Jovanović, rodjen 7.7.1982. godine u Prokuplju, Srbija. Po zanimanju ekonomista. Autor je nekoliko kratkih filmova, koji su prikazivani i nagradjivani na medjunarodnim festivalima. Završio je školu novinarstva televizije B92. Film mu je hobi. Član MENSe, a bio je član i predsednik drugih nevladinih organizacija, sa kojima je prošao mnogobrojne seminare.

14370245_1794428624174094_1161325528777707388_n

Povod gostovanja gospodina Jovanovića je dokumentarni film ,,Kotrljanje“ koji ima za cilj promocju Prokuplja širom sveta. Prikazivanje filma počinje za mesec dana u Prokuplju nakon čega sledi prikazivanje širom sveta.
Film o Prokuplju je nastao zbog moje želje da grad gde sam rođen i koji volim predstavim celom svetu. Da bi to uradio, najpre sam morao da smislim ideju koja će biti drugačija od klasičnih promotivnih filmova. Ideja je došla i okupio sam ekipu sa kojom radim već godinama i koja je osvojila preko 30 nagrada i koja je učestvovala na preko 500 filmskih festivala.
Pored toga, kontaktirao sam i Srbijanku Stanković, jer sam želeo da u scenario uvedem i knjiženvi ton. Ona je prihvatila ulogu koscenariste i napisali smo odličan i originalan scenario. Kada je scenario bio gotov, krenuli smo sa podelom uloga i kontaktirali naše mlade talentovane glumce, kao i par starijih.
Naravno, već u nastajanju ideje, želeo sam da u film uvedem bar jednog poznatog glumca, jer bi to ovom filmu dalo veći publicitet, a ujedno i mnogo značilo promociji našeg grada.
o je morala da bude baš prepoznatljiva ličnost i krenuo sam sa pregovorima sa nekoliko glumaca koji su mi se uklapali u ulogu profesora.
Na kraju, ispostavilo se da će tu ulogu odigrati naš proslavljeni glumac Branko Cvejić. Kada smo imali informaciju da će to biti Branko, bio sam zadovoljan jer je cilj ispunjen. Ipak, poželeo sam da priča dobije još viši nivo i potražio jos nekog ko bi uzeo ulogu naratora točka.

branko_cvejic

 

Često sam prolazio kroz Prokuplje, ali je ovo prvi put i da sam baš u gradu. Najviše sam saznao upravo kroz zanimljiv scenario za ovaj film. Dobro, ne mogu da kažem da nisam znao za Toplički ustanak, ali nisam znao na ovaj način, ovako. Tako da mi je drago da sam ovde. Moram da priznam da gde god da krenem, posle ovoliko stotina godina koliko imam, mislim da sam prošao sve staze naše zemlje, ali uvek ima neko mesto gde nisam bio.

 

Kontaktiran je Dragan Vujić Vujke, koji je pročitao scenario, oduševio se njime kao i Branko Cvejić, raspitao se o nama i sa odusevljenjem prihvatio ulogu.

dragan-vujic

 

Moj profesor na fakultetu me je učio da uvek najpre pročitam scenario pre nego što prihvatim ulogu.

To sam i uradio, bas mi se dopala ideja i zvao sam Žikicu i prihvatio da budem u ovom filmu. Ja svakom poslu pristupam profesionalno, tako da sam se pripremio i mislim da smo posao uradili dobro i proveli lepo deo našeg vremena

 

Kada sam imao te dve uloge, rešio sam da pozovem i moju prijateljicu Evu Ras, koja je bez razmisljanja i čitanja scenarija prihvatila moj poziv.

eva-ras

 

 

Čim me je Žikica pozvao da budem deo filma „Kotrljanje“, ja sam to odmah prihvatila.

Volim film, a oni su dobri ljudi koji se pored svih ovih teških vremena i ponižavanja kulture, trude da urade nešto kvalitetno i pozitivno i to na jugu Srbije.

 

Eto tako smo mi za film o Prokuplju dobili neverovatnu glumačku postavu, zahvaljujuci kojoj ce se preneti ime našeg grada svuda u svetu.

Naravno, pored proslavljenih glumaca, Branko Cvejić (profesor), Dragan Vujić (točak), Eva Ras (ženski točak), u filmu „Kotrljanje“ su se našli i sjajni prokupački glumci Anastasija Cvijanović (učenica), Aleksandra Đorđević (tinejdžerka), Đorđe Stošić (tinejdžer), Radosav Krivokapić (kamiondžija) i Predrag Slavković (magarac). A sjajnu ekipu iza kamere cine režiser Žikica Jovanović, koji je zajedno sa Srbijankom Stanković pisao i scenario, Branislav Rosić je producent, muziku je izradio Ivica Trailović, dok su za kameru bili zaduženi Vojkan Aranđelović, Zvezdan Marković, Vladimir Gašević i Predrag Janković.
Svega ovoga ne bi bilo da nismo imali pomoć naših privatnika: Exit LTD,  Auto Mirko  MD Rolten  Euro Commerce, Olympic Residence, ANP, PIK Belle Amie, Hostel Evropa, JARD, Očna kuća Nikolić, Agencija SAM, Pekara Mina, PIN Trans, Pro-Dent, Pekos, Kićin trans, Srednja poljoprivredna škola i Narodni Muzej Toplice.

Pozdrav,
Žikica