Miloš Miladinović Fotografija Rođendanski koncert Radio Beograda 202 – Fotografija

Rođendanski koncert Radio Beograda 202 – Fotografija



Konačno sam našao malo vremena da se posvetim blogu i uradim retrospektivu 2019. godine kada je reč o koncertnoj fotografiji. Protekla godina je bila fenomenalna. Posetio sam veliki broj koncerata i skoro sve fotografisao.

Razmišljao sam da li da sa pregledom godine krenem od pojedinačnih ili grupnih nastupa. Odlučio sam se za grupne. Fotografije sa rođendanskog koncerta Radio Beograda 202 sam već pripremio i neko vreme su stojale neobjavljene na mom novom sajtu photography.milosmiladinovic.com.

U međuvremenu sam radio na fotografijama sa Nišvila jazz Festvala 2019. Ostalo je još par sitnica da sredim i taj album bi trebalo u narednim danima da podelim sa vama.

U koliko me pratite na društvenim mrežama mogli ste da primetite da vrlo često delim sadržaje koji su vezani za Radio Beograd 202. Za mene ali i mnoge dvestadvojkaše ona je mnogo više od klasične radio stanice. Dvestadvojka nam daj alternativu i to bukvalno u svemu, posebno u muzici. Ima toliko dobrih radio emsija koje pratim aktivno već deset godina. Hteo sam da o njima pišem u ovom tekstu ali sam odlučio da to uradim u novom i da vas detaljno upoznam sa radom Dvestadvojke i razlozima zbog kojih bi trebalo da je slušate.

Koncert

Kada sam prvi put čuo najavu velikog rođendanskog koncerta Radio Beograda 202 bio sam oduševljen. Rekao sam sebi: „Ovo ne smeš da propustiš!“. Ipak je to Dvestadvojka, jednom se pune pet banke. Od kako znam za sebe hteo sam da fotografišem rokerske koncerte, posebno domaće. Onda ti se to ostvari. Ja sa fotoaparatom u ruci, ispred mene Bajaga, čovek uz čije pesme sam odrastao. Verovatno mi je zbog toga sve delovalo po malo nestvarno.

Osim Bajage na rođendanskom koncertu su nastupali i:

  • Van Gogh,
  • Neno Belan & Fiumens,
  • Neverne bebe,
  • Artan Lili,
  • Zemlja gruva,
  • Dejan Cukic & Spori ritam
  • YU Grupa

Dok sam sređivao fotografije sećam se da sam razmišljao nastupima bendova i tome ko mi je ostavio najači utisak. Ali nisam mogao da odlučim. Iskreno svi su bili fenomenalni. Ipak je ovo krem naše Rok scene.

Recimo Dejan Cukić. Ostavio mi je utisak izuzetno energičnog, pozitivnog čoveka. Pored uloge voditelja on je imao nastup sa svojim bendom. Kada je završio sa najavom sišao je sa stejdža i stao pored mene. Tada sam fotografisao bubnjara. Malo smo porazgovaraili o utiscima i uradili selfi.

Ono što posebno volim u koncertnoj fotografiji su nova poznastva i druženje sa ljubiteljima dobre muzike i fotografije.

Dalje ne bih dužio već bih vas prosledio ka mom novom sajtu photography.milosmiladinović.com na kome možete videti fotografije sa koncerta. Raspoređene su po albumima. Sve što treba da uradite je da kliknete na fotografiju izvođača.