Miloš Miladinović Priče iz života Predstava Lovers Walk – Prokuplje

Predstava Lovers Walk – ProkupljeProkuplje je mala sredina u kojoj se kao dobar provod uglavnom misli na izlazak u lokalnim diskotekama i kafićima što opet deluje da je nasleđe prošlih vremena i dalje tu među nama.

,,Lovers Walk“ (Ljubavna šetnja).

U svakom slučaju malim ali sigurnim korakom radi se na tome da se situacija promeni i okrene u drugom smeru, da mladi ljudi uvide da dobar ,,provod“ mogu naći i u predstavama kao što je ,,Lovers Walk“ (Ljubavna šetnja).
Predstava je održana u prostorijama muzeja Toplice u Prokuplju.
Bilo je u najmanju ruku, nešto drugačije, nešto što se retko ili uopšte ne viđa na ovim prostorima. Priča o ljubavi potkrepljena u pozadini sa odličnim snimcima i slikama pružala je uvid u nešto što bi predstavljalo šta je to ljubav u 21.veku, sa kakvim se poteškoćama susreće i šta je to što je potrebno da bi ona opstala u ovako turbulentnom vremenu u kakvom živimo.

Gus Simonović čovek iz Toplice, umetnik, neko ko je otišao u svet, tamo živeo i upoznao svoju lepšu polovinu Siri Embla koja je poslužila kao glavna inspiracija za nastanak ove predstave, Gus je došao u Prokuplje,Toplicu u mestu odakle je potekao, kako bi joj na neki način dao na značaju, odabrao da u Srbiji Prokuplje bude prvi grad u kome će se predstava i prikazivati.

Treba naglasiti da je predstava u Prokuplje stigla pravo sa festivala Fringe Festival 2012 i Edinburgh Fringe Festival 2011. sa Novog Zelanda

Gus i Embla su sami kreirali i režirali predstavu uz pomoć prijatelja koji su napravili muziku i video.

Gus Simonović o predstavi:

Predstava je neka vrsta performansa i nešto novo na našoj sceni. Ona je bogatog sadržaja i ekstravagancije – baš kao ljubav. U njoj ima svega, predstavlja spoj poezije, muzike i hipnotičkog videa. Cilj je da pokaže da nisu sve prave ljubavi tužne.

U svakom slučaju moja preporuka, predstava se danas održava u 20.00h u Novom Sadu u prostorijama
Art Klinike ,Grčkoškolska 5.