Miloš Miladinović Gost post Isidora Bjelica – Peticija

Isidora Bjelica – Peticijaisidora BjelicaGospođa Isidora Bjelica je pokrenula inicijativu prikupljanja potpisa kako bi citostatici bili besplatni za sve onkološke bolesnike, bez obzira na mesto lečenja. Ja sam potpisao peticiju i pozvao Gospođu Bjelicu da jednim svojim tekstom gostuje na mom blogu i da na taj način proširimo priču o akciji.

Peticija za besplatne citostatike za sve onkološke bolesnike

Peticija za onkološke bolesnike, želja da se u izjednačavanje privatnog i državnog sektora izjednači tretman ovih bolesnika i na taj način rasterete onkologije. Ovde se krije broj obolelih, veliki broj nas žrtve smo poslednjeg bombardovanja i sada ulazimo u godinu kada je broj obolelih najveći. Pre svega, strašno je da uprkos tome što morate da plaćate citostatike, ukoliko želite da ih primite u nekoj privatnoj klinici a već vam je državni konzilijum prepisao terapiju. Na ovaj način ne samo da se prave strašne gužve na onkologiji pa bolesnici nemaju mogućnosti da imaju preglede u neophodnim terminima već ni pripreme za terapiju nisu adekvatne. Cena primanja terapije u privatnoj bolnici je najčešće deseti deo cene lekova. Ova peticija je pokušaj da se ta jeziva diskriminacija ispravi, jer je u mnogim drugim oblastima oko lekova to već korigovano. Do sada je elektronsku peticiju za tri dana potpisalo preko tri hiljade ljudi ali prema propisima potrebno je da je potpiše šest hiljada da bi je uzeli u razmatranje.

Ovom prilikom vas molim da iako ste zdravi, mislite na sve one kojima možete pomoći jer se prave informacije obolelih kriju, ovo je epidemija. – Isidora Bjelica

Pridružite se!

Ukoliko imate blog, napište nešto o ovoj temi iz vašeg ugla, delite i pozivajte ljude da se pridruže. Ovo je za sve nas, Gospođa Bjelica je samom idejom veoma doprinela a nama je da joj pomognemo da se do kraja ispune ciljevi ove peticije.