Miloš Miladinović I.T Svet Ovakav odgovor nisam očekivao – Sponzorisani tekstovi

Ovakav odgovor nisam očekivao – Sponzorisani tekstovi 

 

Upravo je ovakav utisak na mene ostavila prepiska koju sam imao sa čovekom koji sebe predstavlja kao direktora marketingа jedne kompanije. Imao sam vrlo pozitivno iskustvo sa njima te sam im ponudio saradnju u vidu pisanja teksta. Ja sam napisao da su sada u trendu sponzorisani tekstovi, smatram da jedna kompanija koja drži do sebe mora imati makar jedan takav tekst.. Ali ono što mi je odgovorio me je iznenadilo:

[symple_box color=“black“ fade_in=“false“ float=“center“ text_align=“left“ width=““]
Znam, to je trend koji forsira i V….ić, „piši da ne bi radio“ jer ako radiš posao može propasti a ako pišeš niko ne može izmeriti tvoj uticaj ko se ne bavi tim poslom. Nemoj upasti baš u tu dubiozu, ranije su nam nudili saradnju blogeri koji su u realnosti potpuno neuticajni, da ne navodim imena – a to vrlo poznata imena… Alternativa je da sam stvoriš svoj biznis, ideja je hiljadu, samo treba biti istrajan.
[/symple_box]

Pa zar pisanje tekstova i uzimanje para nije jedna vrsta biznisa? Da li pisanje sponzorisanih tekstova ne predstavlja jednu vrstu pravog posla? I stvarno mi nije jasno kako pisanje tekstova nije ,,pravi“ posao. Baš me interesuje šta je to ,,pravi“ posao? Da li pravi posao iziskuje isključivo korišćenje sirove snage? Ja već pet godina imam ,,pravi“ posao ali nisam znao da iako to što radim donosi određenu zaradu a odstupa od svakodnevnih aršina, se ne gleda kao na ,,pravi“, ozbiljan biznis.

I tako u finom i kulturnom razgovoru se nametala teza da su blogeri eto krvopije koje se služe uspehom firme kako bi od njih icedili nešto novca.

Ja se svakako nisam složio sa ovim i tu se naš razgovor završio. Smatram da zapravo u saradnji blogera i kompanija dobijaju svi a najviše čitaoci, prava vin-vin situacija. Zašto? Pa pre svega zbog toga što se od blogera mogu dobiti detaljnije, verodostojnije informacije, kakve flajer ili reklama ne mogu pružiti. Da ne govorim o tome da većina blogera, drže do svog obraza, integriteta te će se i sami dobro uputiti, pre nego što budu postavili svoj post.

Ali znate kako svako ima neki svoj pravac po kome vodi svoju kompaniju, tako i oni. To je sasvim legitimno ali nekako mi je bilo čudno da od jedne kompanije koja se bavi online prodajom, pa sam bio inspirisan da sa vama podelim ovo moje iskustvo.