Miloš Miladinović Budi Ubuntu,Linux,Ubuntu Korak dalje #BudiUbuntu

Korak dalje #BudiUbuntu



budi_ubuntu_akcijaProšlo je tačno 64. dana od kako sam pokrenuo akciju #BudiUbuntu. Odazvao se solidan broj blogera koji su pisali izvrsne tekstove o Ubuntu Operativnom Sistemu ali i o Ubuntu filozofiji. Tekstovi su inače vrlo interesantni i raznovrsni te vam preporučujem da ih pročitate. Spisak blogera koji su učestvovali možete naći pri kraju ovog teksta.

Uzimajući u obzir da je Ubuntu OS. kao i Ubuntu filozofija kod većine stanovnika bivše Jugoslavije nepoznat pojam, mogu konstatovati da je akcija uspešno startovala. Sada je red na novi korak, kreiranje #BudiUbuntu na društvenim mrežama. Za sada postoje na Facebook dve stranice ,,Budi Ubuntu„, ,,Be Ubuntu“ i na Twitter-u @budiubuntu  na kojima ćete moći da čitate tekstove blogera  o Ubuntu OS-u, filozofiji ali i o stvarima koje su povezane sa ovom temom.

 

Da je ideja o kreiranju stranica na društvenim mrežama (koju mi je inače preporučio Ivan Blagojević) dobra, najbolje se dalo videti u podršci koju sam dobio od mojih Ubuntu prijatelja kao što su Željko Popivoda i Filip Nikodinović ali naravno sada svima zahvaljujem koji su ovom projektu dali prodršku.
Željko i Filip su mi se inače pridružili u administriranju stranica kao i vođenju projekta što mi je dodatno dalo podstrek za rad i motivaciju za pretvaranje akcije #BudiUbuntu u nešto veliko.

Vas, dragi čitaoci, takođe pozivam da nam se prodružite lajkujući stranice #BudiUbuntu i #BeUbuntu, da nam se priključite akciji svojim komentarima ili tekstovima.

A evo i osvežene liste blogera koji su učestvovali do sada:

Željko Popivoda:  Ubuntu – Ja sam ono što jesam zato što smo svi to isto! #BudiUbuntu;

Linog:  Ja sam ono što jesam zato što smo svi to isto #BudiUbuntu akcija;

Široke grudi i tesne cipele: Toša mali, al’ Ubuntu udoban;

Saznaj Novo: Ubuntu i njegova filozofija #BudiUbuntu;

Računari i programiranje: Zašto volim (k)ubuntu?

Displej.me: Ubuntu filozofija #BudiUbuntu

Od svega po nešto: Ja mislim i delam Ubuntu #Budi Ubuntu

NEGOSLAVA’S blog: Ubuntu #BudiUbuntu- ili bar ne čini drugima što sebi ne želiš

Sinišin Blog: Ја сам оно што јесам зато што смо сви то исто #BudiUbuntu akcija

Aleksandar TodorovićMoj put od Fedore preko Archa do Ubuntu derivata #budiUbuntu

Ubuntu utopija #budiUbuntu